Werkwijze

De begeleiding is kortdurend. Dat betekent dat er gemiddeld 5 tot 15 sessies van een uur in de agenda worden gezet. Hoe vaak jij bij mij in de praktijk zult komen, is onder andere afhankelijk van jouw klacht(en), wensen en behoeften.

Intakegesprek

Voorafgaand aan de eerste sessie vindt altijd een ori√ęnterend intakegesprek plaats. We kijken of mijn manier van werken aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden en of er een klik is tussen ons, zodat wij met elkaar in zee kunnen gaan. We nemen de vragenlijst, die ik jou vooraf heb toegestuurd, samen even door.

Ben je jonger dan 16 jaar? Dan vindt er altijd eerst een gesprek plaats met jouw ouder(s). Als je wil, kun jij daarbij zijn. Ook jouw ouder(s) vullen voorafgaand aan dit intakegesprek een korte vragenlijst in die we zullen bespreken.

Vrijblijvend

Een intakegesprek is geheel vrijblijvend, dat wil zeggen dat jij na afloop van dit gesprek voor jezelf mag bepalen, of het voor jou goed voelt om bij mij in de praktijk te zijn. Of ik degene ben, aan wie jij je verhaal wil vertellen. Niet alleen jij, maar ook ik heb hierin een keuze. Ook voor mij geldt, dat ik zorgvuldig aftast, of wij samen kunnen werken op basis van vertrouwen, en of ik jou in jouw proces kan begeleiden.