Over mij

Mijn naam is Birgit van Gils-Knibbeler. Ik ben ontwikkelingspsychologe en geboren in Breda. In 1989 ben ik IMG_1928afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Ik heb een groot aantal jaren in het onderzoek gewerkt. Ik heb deelgenomen aan onderzoek naar o.a. de kwaliteit van ouder-kind relaties, opvoedingssituaties, kindermishandeling, intergenerationele overdracht van opvoeding, en het chronisch vermoeidheidssyndroom bij kinderen. Ik heb me uitvoerig verdiept in ‘het zelfbeeld en de toekomstplannen van kinderen en jongeren op de basisschool en middelbare school’. In de periode die daarop volgde heb ik, heel bewust gekozen voor mezelf en de zorg voor mijn gezin en belangrijke anderen in mijn directe omgeving. Het heeft me veel voldoening gegeven. Ik ben getrouwd en trotse moeder van 4 dochters in de leeftijd van 24 t/m 30 jaar.

Studie

Mijn coach-counselors diploma’s behaalde ik aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Deze opleiding, waarin ik me specialiseerde in de begeleiding van jongeren, duurde 2 jaar. Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk in het centrum van Waalwijk. Ik vind het ontzettend leuk om weer in mijn vakgebied bezig te zijn.

Wat ik belangrijk vind

Als Integratieve Therapeut/Coach en als mens vind ik het belangrijk om me zo breed mogelijk te oriënteren en te ontwikkelen op mijn vakgebied, zodat ik mijn kennis, vaardigheden en persoonlijke ervaring kan inzetten in mijn werk als therapeut. Onlangs ben ik aanwezig geweest bij het congres ‘Mindfulness bij ouders, kinderen en jongeren’ en het congres ‘Dit is ADHD’. Daarnaast heb ik deelgenomen aan de 8-weekse mindfulness-training in de regio, de training ‘Integratieve Mindfulness’ en de workshops ‘Seksualiteitsbeleving van Jongeren’ en ‘Luisteren naar kinderen met behulp van Encaustic Art’. Onlangs volgde ik op de academie de trainingen ‘Systemisch Coachen’ en ‘EMDR’ vanuit de wens dit in mijn praktijk in te kunnen zetten. Niet alleen scholing maar ook persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor mij. Sinds een aantal jaar volg ik wekelijks yogalessen; voor mij een moment waarop ik heel dicht bij mezelf kan zijn, mijn eigen kracht ervaar en mijn energie voel stromen.