Wat is het?

Integratieve coaching & counseling voor jongeren; een eigentijdse vorm van begeleiden waarin jij centraal staat staat. Belangrijk in het werken zijn jouw wensen en mogelijkheden, waarbij gebruik wordt gemaakt van allerhande bestaande inzichten en ideeën. Jij bent het middelpunt. Jouw verhaal is belangrijk. Waar tob je mee? Hoe is dat voor jou? Wat vind je ervan? Hoe voel jij je en heel belangrijk, wat wil jij veranderen? Het gaat in de praktijk om wat jij wil…

 

Het pad dat we samen lopen is voor jou op maat gemaakt. Dit kan er dus voor iedereen heel verschillend uitzien. Er is niet alleen ruimte voor jouw verhaal, maar er is ook tijd om te ontspannen, anders te kijken en nieuwe dingen te leren, te tekenen of schilderen, of om even naar buiten te gaan en zelfs een boswandeling te maken. We kunnen ook op een andere manier bezig gaan. Belangrijk is dat het goed voelt voor jou! Een sessie vindt daarom wel vaak plaats in de praktijkruimte, maar niet altijd. Aan het einde van een sessie krijg je soms een opdracht mee.

 

Zelfhelend en beeldend vermogen

Integratieve coaching & counseling legt de nadruk op jouw zelfhelend vermogen. Daarmee wordt bedoeld dat er vanuit wordt gegaan dat jij zelf in staat bent om je probleem aan te pakken en op te lossen, zodat jij je weer beter voelt. Dat kun je niet altijd helemaal alleen. Daar heb je soms wat hulp bij nodig. Maar uiteindelijk weet en doe je zelf wat nodig is. Jij weet het, jij kunt het en jij doet het. Als TherapeutCoach-Counselor geloof ik in jouw kracht en jouw mogelijkheden. Samen gaan we kijken wat bij jou past, hoe ik jou in de praktijk het beste kan begeleiden, zodat jij zelf met behulp van jouw ‘innerlijke hulpbronnen’ de kern van jouw probleem gaat ontdekken en de oplossing in jezelf gaat vinden. Er wordt o.a. gewerkt met ervaringsoefeningen zoals droombeeldverhalen en actieve imaginaties waarin jij in je binnenwereld aan de slag gaat om dat aan te pakken wat belangrijk voor je is. Het allerbelangrijkste is dat jij je weer lekker voelt. Dat is wat ik je gun.