Wat is het?

Integratieve coaching & counseling voor jongeren; een eigentijdse, effectieve vorm van begeleiding waarin jij, als jongere, centraal staat. De manier van werken wordt afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden, waarbij gebruik wordt gemaakt van inzichten en ideeën vanuit verschillende theoretische invalshoeken/stromingen. Jij staat centraal. Jouw verhaal is belangrijk. Hoe sta jij erin? Wat vind jij? Hoe voel jij je en wat wil jij veranderen? Het gaat in de praktijk om wat jij wil…

 

Het traject is een plan, speciaal voor jou, op maat gemaakt. Er is niet alleen ruimte om te praten, maar ook tijd om te ontspannen, nieuwe inzichten te ontwikkelen en dingen te leren, te tekenen/schilderen, even naar buiten ta gaan, of op een andere manier bezig te zijn, die goed voelt voor jou. Een sessie vindt daarom wel vaak, maar niet altijd plaats in de praktijkruimte. Aan het einde van een sessie krijg je vaak een ‘opdracht’ mee.

 

Zelfhelend en beeldend vermogen

Integratieve coaching & counseling legt de nadruk op het zelfhelend vermogen van de client. Daarmee wordt bedoeld dat jij als mens in staat bent om jezelf te genezen, om zelf te herstellen. Dat kun je niet altijd helemaal alleen. Daar heb je soms wat hulp bij nodig. Maar uiteindelijk weet en doe je zelf wat nodig is. Jij weet het, jij kunt het en jij doet het. Als TherapeutCoach-Counselor geloof ik in jouw kracht en jouw mogelijkheden. Samen gaan we kijken wat bij jou past, hoe ik jou in de praktijk het beste kan begeleiden, zodat jij zelf met behulp van jouw ‘innerlijke hulpbronnen’ de kern van jouw probleem gaat ontdekken en de oplossing in jezelf gaat vinden. Er wordt o.a. gewerkt met ervaringsoefeningen zoals droombeeldverhalen en actieve imaginaties waarin jij in je binnenwereld aan de slag gaat om dat aan te pakken wat belangrijk voor je is. Het allerbelangrijkste is dat het met jou weer beter gaat. Dat is wat ik je gun.